Atunci când adori parfumurile, este destul de greu să reziști tentației de a încerca cât mai multe arome. Din fericire, am profitat la maxim de acest lucru în perioada în care am fost beauty editor pentru revista InStyle. Am avut plăcerea să cunosc oameni minunați, care lucrau în domeniul parfumeriei și cosmeticelor și mi-a rămas în continuare acea bucurie și curiozitate de a descoperi noile lansări. 

După cum bine știi, parfumurile conțin note de vârf, note de mijloc și note de bază. Notele de vârf sunt cele pe care le vei simți prima dată. Apoi, urmează cele de mijloc, care sunt mult mai puternice. În cele din urmă, încep să-și facă simțită prezența notele de bază, care oferă profunzime și longevitate parfumului. Practic, sunt cele care rămân cel mai mult pe piele. 

Cum să alegi parfumul potrivit

Pe lângă faptul că, atunci când testezi parfumul, trebuie să ai pielea curată și să nu mai fi folosit alt produs de îngrijire, ar fi bine să ții cont și de pH-ul și culoarea acesteia. De exemplu, parfumurile rezistă pentru mai mult timp atunci când sunt folosite de persoanele cu tenul închis și mai gras. Acestora li se potrivesc parfumurile orientale, care conțin mirodenii, floral-orientale, cu note de piele și mosc. 

Pe de altă parte, persoanelor cu pielea uscată, deschisă la culoare, li se potrivesc notele proaspete de citrice, fructe, flori și lemn. Totuși, un factor important este acela că trebuie să fii deschisă să încerci cât mai multe esențe, până când, efectiv, simți că ai găsit-o pe a ta. În opinia mea, parfumul trebuie să-ți trezească anumite senzații, să te facă să te simți bine sau să-ți amintească de ceva plăcut. 

Brandul meu de parfumuri preferat… unul dintre ele

Uneori îmi este destul de greu să mă decid în alegerea unui parfum. Așa am pățit și cu ceva ani în urmă, când am vizitat un magazin de parfumuri cu brand-uri de nișă. După ce am testat mai multe arome, mi s-a părut că Initio are ceva aparte. Parcă tot ce încercam de la acest brand simțeam că mi se potrivește. De aceea, de-a lungul timpului, m-am răsfățat cu esențe vibrante, cărora încă le mai simt amprenta, precum Psychedelic Love, Atomic Rose, High Frequency, din colecția Carnal Blends, dar și Addictive Vibration și Absolute Aphrodisiac, din colectia Absolute. Nu am ratat nici Oud for Happiness, care fac parte din colecția Black Gold Project. 

Paragon, un amestec vibrant

O altă colecție, de la Initio, care mi-a plăcut mult, este Hedonist. Am purtat toate cele trei arome: Paragon, Rehab și Musk Therapy. Însă, ultima lansare Initio, Paragon, pur și simplu m-a hipnotizat cu acordurile sale de bergamotă, salvie albă, lavandă, prună, Palo Santo (lemn sfânt), piper negru, santal și lemn de agar. Este interesant faptul că aproape toate persoanele cu care m-am întâlnit nu au rezistat tentației de a mă întreba ce parfum port. 

În plus, mi-a atras atenția ingredientul Palo Santo. Am citit despre acesta că este un lemn recunoscut pentru curățarea energiilor negative, reducerea stresului și a anxietății. Mai mult, ajută la vindecarea fizică. La toate acestea, pot adăuga și faptul că l-am simțit pe piele pe tot parcursul zilei. De aceea, curând va fi din nou pe lista mea de cumpărături.