Lucrând o perioadă destul de îndelungată ca beauty editor, am avut ocazia să testez o mulțime de produse de make-up. Am rămas cu aceeași plăcere și acum. Bineînțeles, unele produse de frumusețe mi se potrivesc, altele nu, dar sunt câteva branduri cărora le-a rămas fidelă. De ce? Răspunsul este foarte simplu. Sunt imbatabile. Mai jos, vei găsi o listă cu 6 produse de make-up pe care le folosesc aproape zilnic. 

6 produse de make-up pe care le ador

Chiar dacă nu ești neapărat expertă în arta machiajului sau preferi să rămâi cât mai naturală, poate că nu ar fi rău să ai o trusă de beauty „de urgență“. Îți va fi utilă în cazul în care ai o întâlnire, fie ea de business sau romantică, dar și pentru zilele în care vrei pur și simplu să faci o schimbare. Printre cele 6 produse de make-up, pe care trebuie să le ai, se numără fondul de ten, blush-ul, o paletă de farduri, un eyeliner lichid, mascara și un ruj sau un gloss.

1. Fondul de ten Double Wear, de la Estée Lauder

Double Wear este un fond de ten ideal pentru tenul mixt și gras, are o acoperire bună, un aspect mat și rezistă foarte mult timp pe ten. În plus, îl poți găsi într-o varietate de nuanțe, astfel încât este imposibil să nu o găsești pe cea potrivită. Din păcate, acest fond de ten nu are pompiță și, uneori, este posibil să dozezi mai mult decât este nevoie. Însă, poți achiziționa una separat din magazinele de beauty.

Personal, între anotimpuri folosesc două nuanțe diferite. Îmi place să aplic fondul de ten cu degetele, iar atunci când merg la un eveniment adaug și puțină pudră.

2. Fardurile de pleoape, de la Chanel și Too Faced

O perioadă lungă de timp am folosit doar fardurile de la Too Faced, care rezistă pe pleoape incredibil de mult, fără să apelezi la prea multe artificii. Încă mă mai bucur de paleta mini Major Love, pe care am luat-o în preajma Crăciunului. Are 8 nuanțe iridiscente și mate, care le includ pe cele maro, bej, auriu, roz și verde, care sunt ușor de aplicat. Poate că singurul lor defect este faptul că nu vin la pachet și cu aplicator.

De curând, am adaugat trusei de beauty Les 4 Ombres, de la Chanel, în tonuri de gri (334 Modern Glamour). Cu siguranță, cei de la Chanel au schimbat formula fardurilor. Acum au o textura catifelată, care se așează cu ușurință pe pleoape, cu ajutorul celor două aplicatoare. Evident, există mai multe nuanțe pe care le poți încerca, mai ales că poți crea machiaje cu diferite efecte (mate, satinate, iridescente sau metalice).

3. Eyeliner-ul lichid High Impact, de la Clinique

Deși n-am mai folosit o perioadă bună de timp eyelinerul lichid, am rămas surprinsă de faptul că încă mă mai pricep să-l folosesc. În trecut, am folosit Pro Longwear Fluidline Eye Liner and Brow Gel, de la Mac, care se aplica cu ajutorul unei pensule pe care trebuia să o achiziționezi separat. Însă, am descoperit că este mult mai ușor de folosit eyelinerul lichid, în varianta carioca. Am testat de curând Eyeliner-ul lichid High Impact, de la Clinique, și mi-a plăcut foarte mult. Are o culoare intensă și rămâne impecabil pe pleoape, toată ziua. Ca un plus, poate fi folosit de persoanele cu ochi sensibili și de cele care poartă lentile de contact.

4. Mineralize blush, de la Mac

În privința blush-ului, îmi place să încerc diferite texturi și nuanțe. O perioadă am cochetat cu cele de la Benefit, Chanel și Dior. Acum îmi plac mult Warm Soul și New Romance, de la Mac. Asta pentru că sunt genul de nuanțe de fard de obraz care complimentează orice tip de ten. Au un aspect iridiscent discret, fără a fi oferi o iluminare exagerată. Mai mult, arată foarte bine și dacă sunt aplicate direct pe fondul de ten.

5. Mascara Le Volume, de la Chanel 

După ce am testat mai multe tipuri de mascara, am ajuns la concluzia că Le Volume, de la Chanel, mi s-a potrivit cel mai bine. Separă foarte bine genele, oferă volumul pe care mi-l doream și o culoare intensă. Eu aplic mascara în două straturi, de la bază spre vârfuri, cu mișcări zig-zag.

Pe lângă farduri, eyeliner și mascara, ca să definești zona ochilor, nu uita de sprâncene. Există mai multe produse pe care le poți folosi în această zonă, însă, eu nu am mai renunțat la creionul de sprâncene Goof Proof, de la Benefit. Poți alege una dintre cele 12 nuanțe, care rezistă toată ziua, chiar și în zilele toride. Goof Proof este ușor de folosit, iar în cazul în care ți se pare că ai nuanțat sprâncenele prea intens, le poți estompa cu ajutorul periei din capăt.

6. Gloss-urile Rouge Coco și rujurile Allure, de la Chanel

În mod obișnuit, îmi place să port gloss-uri. Sunt ușor de folosit și nu necesită foarte multă atenție. Pot spune că unul dintre cele 6 produse de make-up, la care nu pot renunța, sunt gloss-urile din colecția Rouge Coco. În ciuda faptului că au multe particule sclipitoare, care te pot deruta, mai ales dacă vrei ceva pentru timpul zilei, nu te lăsa păcălită. Atunci când le aplici, nuanțele sunt discrete și au un finiș lucios. În plus, arată foarte bine, chiar și după ce ai băut o cafea sau ai mâncat. Asta înseamnă că nu se strâng și nu se dispersează ciudat. 

Când am mai mult timp la dispoziție și am buzele foarte bine hidratate, prefer să folosesc un ruj. Îmi place mult gama Allure, de la Chanel. Rujurile Allure au o acoperire bună, rezistă mult timp pe buze și au un finisaj satinat. Personal, am o afinitate pentru un roșu superb (nuanța Pirate).