Femeie într-un body negru, care stă întinsă pe podea, sprijinită în cap, cu bazinul ridicat, ilustrând 5 modalități necostisitoare de a face sport

Important este să găsești motivație suficientă pentru a începe să-ți pui musculatura în mișcare, mai ales dacă nu ești prea prietenă cu activitățile sportive. Foto: Diana Shchurova/Unsplash

Chiar dacă sezonul în care îți descoperi picioarele a cam trecut, nu renunța la ideea de a rămâne în formă. Asta cu atât mai mult cu cât nu ești neapărat încântată de ideea de a merge la sală și de a fi legată de plata unui abonament lunar, pe care nu ești sigură că îl vei folosi. În acest caz, te poți orienta către alte variante. Important este să găsești motivație suficientă pentru a începe să-ți pui musculatura în mișcare, mai ales dacă nu ești prea prietenă cu activitățile sportive. Mai jos, găsești 5 modalități de a face sport, fără a investi foarte mult.

Deși poate admiri persoanele care fac sport, așa cum este și cazul meu, dar cu greu îți găsești timp pentru a face asta, poate ți se par tentante propunerile de mai jos. În plus, dacă ai acordul medicului pentru a face sport, acum este momentul ideal să începi. 

5 modalități de a face sport, fără a investi foarte mult

Am găsit interesante ideile pe care fiziologul Christopher Travers, expert în exerciții fizice, le recomandă.

1. Mersul pe jos

Conform fiziologul Christopher Travers, mersul pe jos, timp de 30 de minute, în fiecare zi, te poate ajuta să pierzi în greutate, să controlezi glicemia și să reduci colesterolul și tensiunea arterială. În plus, este o modalitate excelentă de a reduce stresul. În cazul în care nu poți merge 30 de minute, două sau trei plimbări, de 10-15 minute, funcționează la fel de bine. 

Este important să investești într-o pereche de pantofi buni. Aceștia ar trebui să aibă talpa flexibilă, să-ți susțină glezna și să fie comozi. Încearcă să-i probezi seara, când picioarele sunt mai umflate, pentru a nu avea surprize. 

2. Set de antrenament tip suspensie (TRX)

Dacă locuința îți permite, poți să-ți cumperi un set de antrenament tip suspensie. Acesta nu ocupă mult spațiu și lucrează toată musculatura corpului. Printre beneficiile exercițiilor de rezistență se numără faptul că ajută la dezvoltarea flexibilității, echilibrului, forței și stabilității articulațiilor, toate în același timp. În plus, oricine poate folosi sistemele TRX.

Costul unui set tipic de antrenament tip suspensie este accesibil și poate crește în funcție de cât de mare este sistemul pe care dorești să îl construiești. De asemenea, te poți  bucura de avantajul de a-l lua cu tine oriunde. Astfel, nu trebuie să investești în costul unui abonament la o sală de sport, mai ales dacă nu ești sigură că poți ajunge.

3. Mingi de exerciții

Poți găsi mingi cu diferite culori și materiale, iar pentru a le folosi corect, acceseză programe online după care te poți inspira. Exercițiile pe minge ajută la întărirea mușchilor abdominali, spatelui și șoldurilor. De asemenea, contribuie la îmbunătățirea echilibrului și agilității. Mai mult, poți folosi mingea de exerciții și pentru a te întinde, după antrenamente. 

4. Exerciții clasice

Dacă îți mai amintești orele de sport din școala generală sau liceu, află ca sunt o bună sursă de a te menține în formă. Flotările, abdomenele, genuflexiunile, fandările și ridicarea picioarelor sunt o modalități excelente de a-ți tonifia corpul. În plus, nu va trebui să investești foarte mult pentru a face exerciții fizice. Practic, tot ce ai nevoie sunt niște haine de antrenament confortabile. Nu uita să-ți pregătești și o saltea de sport, pe care o poți găsi la un preț convenabil. 

5. Videoclipuri online cu exerciții fizice

Una dintre cele 5 modalități de a face sport, fără a investi foarte mult, este aceea de a urmări video-uri gratuite cu diferite tipuri de antrenamente. Fie că este vorba despre pilates, yoga, kickboxing sau chiar dans, acestea sunt o combinație bună de a te menține în formă, chiar la tine acasă sau unde dorești. „Chiar nu contează unde și cum faci exercițiile fizice, atât timp cât le faci des‟, spune Christopher Travers. Pentru a-ți menține interesul, este important să accesezi o varietate cât mai mare de exerciții și să încerci să-ți stabilești o rutină. Mie mi-a plăcut video-ul postat de Move with Nicole. Care e preferatul tău?