open

Semnificatia florilor dateaza din era Victoriana, cand barbatii trimiteau buchete de flori pline de mesaje secrete, cunoscute doar de ei si de femeile iubite. La momentul respectiv circulau chiar si carti intregi denumite Dictionare de Interpretare Florala, in care femeile cautau floarea, culoarea si intelegeau imediat mesajul de dragoste ascuns de iubit intre petalele florilor.

Cu trecerea timpului, aceste semnificatii s-au diluat, insa limbajul amorezilor ramane unul viu. Trandafirii rosii semnifica iubire, pasiune, trandafirii albi – dragoste pura, sincera, respect, crinii albi – loialitate, lalelele roz – veselie, iar freziile multicolore prosperitate si noroc. Depinde de tine ce vrei sa transmiti atunci cand vrei sa oferi un buchet de flori, iar floristii Florariei Flori de Lux de pe Calea Mosilor 209 te pot consilia in acest sens. Mai mult, daca esti pasionata de flori, poti citi o carte care mie mi-a placut tare mult – Limbajul Florilor, Vanessa Diffenbaugh.

Stiai ca…

hibiscusul atrage fluturii, albinele si păsările Colibri. A fost botezata dupa doctorul si botanistul grec Pedanius Dioscorides si se mai numeste si Floarea-Papuc.
Hibiscusul reprezinta indemnul de a nu lasa sa-ti scape o sansa, este un omagiu adus propriei frumuseți fragile. In America de Nord hibiscusul simbolizeaza mireasa perfecta, in Hawaii inseamna sange nobil, putere, respect si ospitalitate, iar in Malaezia este floarea sarbatorii, a vietii si a curajului.

fucsia provine din America de Sud si a fost descoperita in 1703 de catre botanistul si calugarul francez Charles Plumieron. Aceasta se mai numeste si cercelus si semnifica iubire increzatoare si bun gust.
bujorul poate fi considerat “floarea nationala” a Romaniei si a Chinei.
Este considerata floarea bogatiei si simbolizează casnicia fericita.

 

1