deschidere

Ati ajuns pana acum la Atra Doftana, acel „hotel design” de pe Valea Doftanei, deschis din 2011? Eu inca nu, desi este pe „wish list“  inca de la deschidere si sper sa ajung acolo cat de curand, mai ales ca, mai nou, Alex Petricean (D’Artagnan), fost participant la primul concurs Masterchef Romania (ocupant al locului trei) conduce bucataria acestui loc minunat.

„Colaborarea cu Atra Doftana a venit ca un pas firesc in dezvoltarea mea profesionala. Urmaresc de mult timp evolutia locatiei si mereu am simtit ca pot aduce un plus restaurantului.  Alaturi de management-ul hotelului, dorim sa includem restaurantul Atra in topul localurilor gourmet din afara Bucurestiului. Din fericire, avem toate ingredientele pentru a face asta: produse traditionale, locale, de o calitate incontestabila, o locatie senzationala si desigur, reputatia hotelului asemenea unui loc care ofera servicii de top“, declară Alex Petricean.

Noul meniu al restaurantului (disponibil online pe www.atradoftana.ro) contine preparate traditionale, reinterpretate cu eleganta. Mi se pare interesant ca acestea nu au nume in meniu, ci sunt prezentate asemenea unei insiruiri de ingrediente, provocand fiecare oaspete sa-si foloseasca imaginatia. Daca iti place pestele, tebuie sa incerci preparatul etalon al noului meniu – pastravul, caruia Chef Alex i-a adaugat onctuozitatea unei paste de foie gras cu masline, completata de telina, broccoli, capere, lamaie si ceapa rosie. Suna delicios, nu?

In plus, daca esti pasionat de bucataria gourmet, incepand cu aceasta luna te  poti bucura de sesiunile de Live Cooking si Workshop on Fine Dining.

1

2

3