paine-1

Desi painea este intr-un razboi fara incetare cu dieta, eu o ador in continuare. Spun asta si din perspectiva persoanei careia lupta cu kilogramele in plus nu i-a dat inca batai de cap. Si pentru ca nu-mi pot imagina viata fara paine, am incercat si varianta de a o face chiar eu, bineinteles, cu ajutorul magic al masinii de paine Philips Daily Collection HD9016.

Dupa ce am inceput sa o cercetez cu atentie, am mers sa fac cumparaturile necesare si m-am apucat de masurat cantitatile. Pentru ca masina poate fi programata, m-am gandit ca nimic nu e mai placut decat sa te trezesti dimineata, in weekend, si sa simti aroma painii abia scoase din cuptor, care, din punctul meu de vedere, este pe acelasi plan cu cea a cafelei. Zis si facut. Am pus ingredientele in masina si am programat-o astfel incat la 10 dimineata sa am painea gata de savurat, evident, tinand cont de faptul ca pentru a face paine simpla, timingul este de 4 ore. Totul a fost grozav pana cand, la 6 dimineta, masina s-a apucat de treaba, ca doar trebuia sa ma faca fericita la ora 10. Nu mai are sens sa spun ca am cedat fara regrete somnul in favoarea painii. Rezultatul a fost pe masura asteptarii.

Masina este insotita de o carte de retete pe care te sfatuiesc sa le incerci. Eu recunosc ca am adaugat ceva mai multa drojdie uscata si faina pentru ca painea sa creasca mai mult. Next step? Vreau sa incerc sa prepar un cozonac delicios.

Philips

 

Foto: Philips & thesun.co.uk