deschidere

Anul trecut, am cunoscut-o pe Mihaela Nastase, un artist contemporan pasionat de arta colajelor analoage, care transpune emotii prin juxtrapuneri creative ale unor imagini decupate din diverse publicatii.

Printre sursele sale de inspiratie se numara curentul Pop Art, lucrarile unor artisti consacrati precum Roy Lichtenstein sau Andy Warhol, dar si revistele glossy si stilul eclectic al videoclipurilor anilor ’90.

“Colajele Mihaelei Nastase apartin arealului feminin, fragil si ludic, insa autoreflexiv si cotundent in acelasi timp. Tematicile colajelor artistei aduc si comentarii sociale, de factura documentara, precum seria de colaje Africa sau de factura ironica, precum Drink, Pray, Love. Mihaela si-a reluat o pasiune din copilarie si o face foarte bine la maturitate, intr-un “downsizing” dinspre profesional legislativ inspre profesional creativ, un proces individual care produce soul art. Un semn pentru noi toti ca putem sa ne regasim libertatea in pasiuni vechi sau noi! ”, declara Silvia Rogozea, critic de arta.

Prima expozitie a Mihaelei Nastase a fost deschisa publicului in perioada sarbatorilor de iarna si are un scop caritabil. Tablouri realizate din colaje vor fi expuse pana la finele lunii martie la Plot&Coffee Shop din Strada Biserica Enei Nr 2 din capitala, iar fondurile obtinute din vanzarea lucrarilor vor fi donate in totalitate copiilor din Centrul de Plasament DGASPC din Sectorul 4.

„Imi place sa decupez si sa-mi organizez ca intr-un puzzle emotiile pe hartie. Simt ca mainile mele au o conexiune intuitiva cu foarfecele si nici nu stiu cand trece timpul atunci cand ma pierd printre imagini care ma inspira. Imi place sa-mi las subconstientul sa se joace pe coala alba cu farame de vise si cosmaruri, este o experienta cathartica”, spune Mihaela.

La inceputul acestui an, Mihaela a fost invitata sa-si expuna colejele, alaturi de alti artisti internationali, in cadrul expozitiei Works on Paper, la prestigioasa Galerie de Arta Contemporana The Brick Lane Gallery, din Londra. Pe viitor, artista va expune in galerii de arta din Roma, Tokio si New York. Mai multe informatii despre despre proiectele Mihaelei si colaje gasesti pe www.handcutcollage.com.

1

2

3